Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amikor legyőzöd a félelmedet

2022.02.27

d0773ac6-7ea4-4902-8c4d-1c7697c82fd5.jpgSokszor éreztem azt, hogy a félelmeim meggátolnak, és kitaláltam mindent, hogy ne kelljen megtennem amitől félek. Lehet nem is félelem volt, így utólag visszanézve, talán csak izgalom, de a két érzést nagyon könnyű összekeverni. 

Minden egyes olyan lépés amikor átléptem a félelmeimen, eufórikus élményt adott.

Igy volt ez a minap is. Bele sem gondolunk, hogy mennyi korlátot állítunk fel magunknak, és húzunk fel falakat magunk előtt, és elvagyunk a saját világunkban. Úgy alakítjuk az életünket, hogy biztonságban tudhassuk magunkat, és véletlenül se kelljen olyan dolgot tennünk amitől félünk.

Azt hittem, én már nem félek a vezetéstől, hiszen nagyon jól vezetek, csak régóta nem vezettem, nem volt mit, vagy ha igen, úgy alakult, hogy mindig más vezetett. 

Eljött az a pillanat, hogy rám várt a feladat, hogy levezessek több, mint 250 kilométert, 12 év kihagyás után.

Megvan az az érzés, amikor nem tudod mi leszblush? Amikor leperegnek azonnal a jól ismert kifogások, közben belül meg éreztem, hogy woooowww ez micsoda kihívás, ez kell nekem. Egyik pillanatban lelkes voltam, a másikban pedig be voltam tojva, hogy mi lesz ha nem leszek jó, ha valami történik az úton. Nem tudtam eldönteni, hogy ez csak műbalhé részemről, vagy valós félelem, mert azt az igazi gyomorgörcsöt amit félelemnél szoktam érezni, nem éreztem. Fejben sakkoztam. Nem nagyon tiltakoztam, mert kihívásnak éreztem. Még mantráztam is magamnak, és lelkesítettem magam, hogy Edit, ha ezt megcsinálod, megállíthatatlan leszelblush. Talán nem tűnik túl nagy dolognak, mégis volt  jelentősége, hiszen meg akartam csinálni. Mindenkinek más és más jelent a kihívás, és az a lényeg, hogy önmagad győzd le, hogy legyen sikerélményed, hogy ismerd el magad.

Eljött az a reggel, amiről eldöntöttem, hogy nehéz nap lesz, úgy, hogy még el sem kezdődött. Megint fejben gyártottam a teóriákat. Laza reggel volt, jó hangulatban telt, mert oda jutottam, hogy lesz ami lesz, egy életem egy halálom, megcsinálom, hiszen szuper vagyok. A pillanat is elérkezett, amikor beültem az autóba. Majd a következő történt. Beindítottam a motort, bekapcsoltam a rádiót, amiben nagyon jó zene szólt. Gondoltam, akkor indulás. Betettem az autót sebességbe, a rádiót felhangosítottam, és elindultamblush. Mentem, mint a rakéta blush. Tökéletesen vezettem, megoldottam a feladatokat, mintha nem telt volna el egyetlen pillanat sem azóta, hogy utoljára autóban ültem  és vezettem volna. Élveztem az egész utat. Felidéztem, hogy mennyire szeretek vezetni, hogy élvezem a vezetést, az utat, hogy énekelek vezetés közben. Aztán 3 óra vezetés után megérkeztem az uticélhoz. Még picit szomorú is voltam, hogy vége lett az útnak. Láttam csodás tájakat vezetés közben, láttam a naplementét, ami csodálatos volt. Nem győztem hálás lenni azért a sok csodás  dologért, amit az úttól kaptam. Persze mondogattam magamnak, hogy Edit szuper vagy, büszke vagyok rádblush. Nagyon jól csináltam, és ezt elismertem,. Olyan, mintha valami megtört volna. Fantasztikus élmény volt. 

Azt javaslom neked, aki elolvasod ezt a blog bejegyzésemet, hogy bármennyire izgulsz, félsz is valamitől, esetleg óckodsz valamitől, vágj bele. Ne agyald túl. Ne a kifogásokat keresd,. Önmagad emeld fel arra a szintre, ahol magasabb a rezgésed. Ismerd el magad, vedd észre, hogy meg tudod csinálni, azért, hogy megállíthatatlan legyél heart.

 

Szeretettel

Edit

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.