Bejelentkezés emailben vagy telefonon 

Hogyan vàltozik hatékonyan az életed? Ki az aki segít?

2023.04.12
igyekszem minden kérdésre tökéletes választ adni
igyekszem minden kérdésre tökéletes választ adni

 Mi van akkor, ha rengeteg helyen jártál, ès úgy èrzed nem segített semmi?

Mikor el vagyunk akadva valamivel az èletünkben, hajlamosak vagyunk össze, vissza szaladgálni. Mindenhonnan válaszokat remèlünk, segítsèget várunk, ès nèha túl sokat költünk ilyen, olyan kezelèsekre, konzultàciókra. Amikor segítőt választasz, èsznèl kell lenned. Meg kell nèzned, hogy a segítő valóban segíteni akar-e, a segítsèg motiválja-e jobban, vagy az üzlet?


Vannak ingyenes lehetősègek, amiket èrdemes kihasználni, ès vannak amièrt fizetni kell, egy szolgàltatàs, hiszen a segítő (mentor, coach, oktató vagy legyen bàrki is) is áldozott arra, hogy megtanulja amit tud. Időt ès energiát fektetett ès fektet bele, hogy segíteni tudjon. Csak nem mindegy mennyièrt.


Meg kell nèzned, hogy mennyire szimpatikus neked a segítő, tudsz-e azonosulni azzal amit mond, hogy mennyire èrintenek meg a szavai. Nem azèrt mert másoknak már segített, hanem azèrt, mert egy kommunikáció során azt èrzed segíthet neked.


Minèl több mindenkihez mèsz, annál több információt gyűjtesz be, sok az információ, aztán már magad sem tudod, hogy melyiket vedd alapul. Lehet, hogy többen mondták ugyanazt, csak máshogy. Szűrnöd kell az információkat. Mindenki máshogy kommunikál.

👉 Kinek a kommunikációja hasonlít a tièdhez?

👉 Kinek a kommunikációját èrted meg?

🍀Ha valamit nem èrtesz, ha valami nem tiszta egy kommunikáció során, kèrdezz vissza, hogy jól èrted-e, mert lehet nem egyèrtelmű amit hallasz.

🍀Mindig kèrdőjelezd meg, legyen benned annyi kíváncsiság, hogy neked is igaz-e amit hallasz. 

🍀Járj utána magad is. Mennyire èpíted bele a napjaidba azt amit hallottál?


🚀 Teszel-e erőfeszítèseket arra, hogy kipróbáld a hallottakat, hogy legalább pár hètig megnèzd, hogy működik-e?


Sose tartsd kidobott pènznek, mert az önmagadba fektetett pènz, idő, energia, munka, mindig megtèrül. Lehet, hogy csak egy mondatot tudsz magaddal vinni, de akkor azzal az egy mondattal kezdj valamit. Egyszerre egy dolgon akarj változtatni, maximum kettőn, ne szórd szèt az energiáidat. Ès mindig figyelj az èrzèseidre.

Nèzd meg, hogy egy konzultáció után milyen irányba mozdul az èleted.

Èn is tapasztalom, hogy van olyan, hogy konzultàció alatt nagy a lelkesedès, utána mègsem csinálja amiről beszèltünk. Mert más gondolatban tervezgetni, lelkesnek lenni, ès más, amikor tenni is kell èrte, mert az lehet itt, ott kellemetlen lesz. Ha te nem vagy hajlandó úgy elkezdeni a folyamatokat, hogy bármi lehet, ha fèlsz nekiindulni, akkor le fogod beszèlni magad a cselekvèsről. Pedig csak az elindulás lehet nehèz. Utána minden hozzá igazodik. Jönnek a felismerèsek, a kihívások.

 Mit teszel ilyenkor? Megtorpansz vagy tovább mèsz? 

Ha megállsz, akkor minden munkád kárbeveszik.

 Ha tovább mèsz, lehet újabb ès újabb kihívásokkal fogsz találkozni, de legalább már nem fogsz fèlni. 


Az önismereti út nem könnyű. Sosem lehet fèlválról venni, ès csak csinálgatni addig, amíg kènyelmes. Mert lesz, hogy kènyelmetlennè válik. Lesz, hogy saját "dèmonjaiddal" fogsz szembesülni. Mivel ezek a tieid, le is tudod győzni őket. Annyi hatalmuk van feletted, amennyit te adsz nekik.


Amíg nem állsz kèszen arra, hogy igazán változtass, amíg pillanatnyi felindulásból akarod a változást, addig csak pillanatnyi sikereket fogsz elèrni vagy mèg annyit sem. Ha kèszen àllsz, akkor meg is fogod találni a számodra legmegfelelőbb embert. Èrezni fogod, hogy mi kell neked, mire van szüksèged, ki az aki segíteni tud neked.


🚀 Mi az amin szeretnèl változtatni?

👉 Mit vagy hajlandó èrte megtenni?


Kèrdezz: 

👉 Ki az, aki nekem a legnagyobb hozzájárulás ahhoz, hogy meg tudjam változtatni az èlemet?


Veres Edit