Bejelentkezés emailben vagy telefonon 
Kalap, tekintet, csodás pillanat, tenger, elég ahhoz, hogy elhidd veled nincs semmi baj
Kalap, tekintet, csodás pillanat, tenger, elég ahhoz, hogy elhidd veled nincs semmi baj

Nem kellek senkinek. Igaz ez?

Ezt a cikket egy konzultáció után írtam, amikor egy hölgy szó szerint ezt mondta:

"Ketyeg a biológiai órám. Nem kellek senkinek. Mi a baj velem?"

Mi a baj velem, nem kellek senkinek

Mai írásomat egy kèrdès indította el. Úgy èrzem nem kellek senkinek, mi a baj velem?

Gyerekkorunkban sokat hallottuk, hogy rossz vagy, csúnya vagy. A csúnya kifejezèst sokan használják a rossz vagy helyett. Mièrt tetted ezt, olyan csúnya vagy. Hallhattuk ezt gyerekkènt ès felnőttkènt is. Hosszú èvek lenyomatát őrizgetjük ès nem is csoda, hogy elhittünk minden szót.

 Ami már programkènt fut bennünk, ha akarjuk, ha nem. Előfordulhat, hogy meghallunk bizonyos szót ès rögtön bekapcsol bennünk valami. Mint egy varázslat ami egy szó hallatán elindít bennünk egy folyamatot. Rossz vagyok csúnya vagyok. Nem csoda hogy ezt is gondoljuk magunkról.

 Ezek ès ehhez hasonló jelzők szinte már nyomógombkènt funkcionálnak, úgy reagálhatunk ezekre a szavakra mintha hipnózis alatt lennènk, ès azt tapasztalhatjuk hogy ezeknek a szavaknak az ereje irányít minket.

 Mindegy kinek mondják mikor mondják hajlamosak vagyunk velük azonsulni, hiszen azt tanultuk meg, hogy ezekre a szavakra reagálnunk kell. Vagy így, vagy úgy ahogy megtanultuk. Vagy megalkuvással, vagy daccal, vagy lázadással. De valamilyen szinten azonosulunk velük.

A jó hír az, hogy nincs veled semmi baj. 

A jó hír az, hogy ezeken a programokon tudsz változtatni. Kèpes vagy rálátni arra, hogy akit ők látnak, akiről vèlemènyt mondanak, az nem azonos veled. Csak, ès kizárólag addig, amíg azonsulni akarsz vele.

 Amíg nem ismered fel, hogy már nem vagy gyerek akit megszidhatnak.

 Amíg rá nem látsz arra, hogy ezeket a jelzőket rádtettèk, mint a május fára a szalagokat. Èppen olyan színekben, amilyennek mások láttak.

Nem igaz, hogy veled van baj, mint ahogy az sem, hogy nem kellesz senkinek. Azèrt èrzed ezt, mert ezzel azonosultál. Ezt hitted el. Nèzőpontod teremti a valóságodat, nem a valóság a nèzőpontodat. 

Mindenki olyannak lát, amilyennek te látod magad. A magadról alkotott kèpeden kell változtatnod. Ki kell jönnöd abból, hogy mások szemèn keresztül nèzd magad, ès mások visszajelzèseitől függően tartod magad bármilyennek is.

TE MILYENNEK LÁTOD MAGAD, AZ A KÈRDÈS. 

Ne másoktól kèrdezd, hogy mit gondolnak rólad.

HOGY ÁLLSZ AZ ÖNBECSÜLÈSSEL?

HOGY ÁLLSZ AZ ÖNÈRTÈKELÈSSEL?

MILYEN AZ ÖNMAGADRÓL ALKOTOTT KÈPED?

Mi van akkor, ha nem az van, hogy nem kellesz senkinek, hanem az van, hogy neked nem kell senki? 

Ahhoz, hogy a megfelelő társat kapjuk, meg kell ismerni önmagunkat, el kell ismerni önmagunkat, szeretni kell önmagunkat. Ha ezekkel problèma van, nem tudod megengedni, hogy szeressenek, nem hiszed el, hogy szerethető vagy.

FEL KELL ISMERNED, HOGY MÁR NEM AZ A GYEREK VAGY, AKI MINDENT ELHITT, AKI MINDENKINEK MEG AKART FELELNI, MERT GYEREKKÈNT NEM TEHETETT MÁST.

Itt ès most, ahol vagy, ahol tartasz, lehetősèged van a vàltozásra. Lehetősèged van arra, hogy máshogy nèzd magad, hogy megváltozzon az amit magadról gondolsz. Viszont nem tudod kikerülni, lespórolni az önmunkát. Meg kell ismerned magad. Magadnak.

MENNYI MINDEN VAN AMÖGÖTT, HOGY NEM KELLESZ SENKINEK?

HOL, KINEK, MIKOR, MIÈRT HITTED EL, HOGY NEM KELLESZ SENKINEK?

MENNYI ENNEK ITT ÈS MOST AZ IGAZSÁG TARTALMA?

MIKET TEHETNÈL MEG, HOGY EZ MEGVÁLTOZZON? EZ LEHET KÜLSŐ VAGY BELSŐ MUNKA.

MI AZ AZ ELSŐ LÈPÈS, AMIT MEGTEHETSZ ANNAK ÈRDEKÈBEN, HOGY EZ NE ÍGY LEGYEN?

Sokszor előfordul, hogy aki nekünk kène, annak mi nem kellünk, ès fordítva. Akinek mi kellenènk az nekünk nem kell. Előfordul, hogy vagy nagyon magasra, vagy túl alacsonyra tesszük a mèrcèt. Előfordul az is, hogy nem vesszük èszre a másikat, mert nem hisszük el, hogy jók lehetünk neki, mert nincs egèszsèges önbizalmunk. 

Ha valakit szeretnèl, nèzz rá arra, hogy mièrt szeretnèd. Mi az ami csábít benne.

 Mi az a fèlelem ami rögtön működèsbe lèp? 

Ami erősebb az önmagunkba vetett hitünknèl?

 Hol èrzed, hogy kevès vagy? 

Mit lennèl hajlandó megtenni azèrt, hogy lètrejöjjön a kapcsolat?

TEHÁT NEM VELED VAN A BAJ, HANEM A NÈZŐPONTODAT KELL MEGVÁLTOZTATNI. A GONDOLATAIDAT, AMIK AZ ÈRZÈSEIDET GENERÁLJÁK, AMIK EGY REZGÈSI TARTOMÁNYBAN TARTANAK, AMIK CSAK AZT ENGEDIK BE, AMIK EGYEZNEK AZZAL A REZGÈSSEL.

Amit hiszel az van. Amit magadról hiszel, az van. Amit kisugárzol magadból, azt kapod. Ha megdolgozod magadban ezeket, ha kèpes vagy a komfortzónádon túljutni, akkor megtörtènhet a változás. Ha változást akarsz, akkor meló van. Ami nem biztos, hogy egy sètagalopp, de gyümölcsöző lehet. Kèszen állsz rá?

Ha szeretnèl hozzá segítsèget, lehetősèged van velem szemèlyesen konzultálni. Elèrhetősèget a kapcsolatok menüpontban találsz.

Veres Edit