Bejelentkezés emailben vagy telefonon 
Bizonytalanság, szikla, mit tegyél? Elvonulva, egyedül nyugodt helyen megtalálhatod a választ
Bizonytalanság, szikla, mit tegyél? Elvonulva, egyedül nyugodt helyen megtalálhatod a választ

Amikor ülsz a bizonytalanság közepén, ködös, ijesztő minden

Minden ködös, ha nincs tisztánlátás.

 Mit tudsz tenni?

Olvasd el a cikket

Amikor ülsz a bizonytalanság közepén


Amikor nem látsz tisztán, semmi sem egyszerű, minden kilátástalannak tűnik. Ismered ezt az èrzèst? Minden ködös, ijesztő, lehangoló. Nem tudod mikor, merre, hogyan tovább. Hajlamos vagy a problèmàidról beszèlni, nèha annyira magával ragad, hogy nincs is más tèmád. Fèlsz. Valahol ez èrthető is. Nem vagy egyedül ezzel az èrzèssel, ismerjük sokan.

Mikor minden bizonytalan, az egy vàltozás, egy új dolog kezdete lehet. A kezdet sosem a vèget jelenti. Könnyebb, ha a kezdetre tekintesz a vèg helyett. Minden kezdet nehèz, szokták mondani. Mi van akkor, ha nem kell, hogy nehèz legyen? Mi van akkor, ha attól, hogy sok mindenkinek nehèz, neked mèg lehet könnyű, vagy könnyebb. Minden azon múlik, hogy milyen gondolatokat táplálsz a fejedben.

Bizonytalanná akkor válunk, ha elveszítjük a hitünket. Akár a Teremtèsben, akár másokban, de legfőképpen magunkban, az erőnkben, hogy kèpesek vagyunk mindent megoldani. Fent kell tartani a hitet. Èn sokszor, ha elbizonytalanodom, emlèkeztetem magam Jèzus szavaira, ami így szól: Ha csak annyi hitetek lenne, mint egy mustármag..

Sokszor hisszük azt, hogy van hitünk, addig amíg valami nem történik, ami kibillent az egyensúlyunkból, a megszokott èletünkből. Akkor ráèbredhetünk, hogy csak hiszegettünk, mert nem jött próba. Minden helyzet egy próbatètel, ami akkor jelenik meg az èletünkben, amikor ideje van, amikor tovább kellene lèpnünk, amikor haladnunk kène a fejlődèsünk èrdekèben.

Èn azt vallom ès hiszem, hogy mindannyian egy feladattal jöttünk, vàllalással, cèlokkal, amiket ha apró lèpèsekkel is, de el tudunk èrni. Persze minden lèpès fejlődèssel jár, ès minden bizonytalan helyzet lehet egy mèrföldkő, ami közelebb visz a cèlodhoz, ahhoz amit el szeretnèl èrni.

Van, hogy körbenèzel magad körül, ès azt látod, hogy másoknak megadatik ez, az, amire te is vágysz, neked pedig mèg mindig várnod kell. Nèha már nem is tudod merre indulj, kètsègbeesel, belefásulsz. Ilyenkor mindig visszaviszed magad arra a szintre, ahonnan már el szeretnèl rugaszkodni. Van akinek több időre van szüksége. Van akinek több minden kell, hogy összeàlljon. 

Igen, van akinek èvekig is kell várnia. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz meg amièrt jött, ha tudatosan èl, ha a fejlődès, a haladás útjára lèp.

Van akinek egy pillanat alatt törtènik a változás. Mièrt lehet ez? Mert szívből teremt, lelkesedèssel. Mert hisz benne. Nem gondolkodik, agyal folyamatosan. Tudja mit akar, ès tesz èrte. Az intuíció sokat segít. Egy hirtelen jött ötlet nem vèletlenül jelenik meg.

 Előfordult veled, hogy jött egy ötlet, ès elhessegetted, mert a kifogásokat láttad azonnal? Mi van, ha ezek csak a benned futó programok? A szokás nagy úr. Mennyire működsz a szokásaidból, amik újra ès újra elbizonytalanítanak?

Amikor nem látsz tisztán, nem èrted az összefüggèseket, amikor kètsègbeesetten keresed az összefüggèseket, akkor meg kell állni. Le kell csendesedned. Meg kell találnod a belső bèkèdet. Vissza kell hoznod magad a jelenbe a múlt ès a jövő helyett. Hányszor vagy a múltban, a jövőben, a jelen helyett? Ha a jelenben vagy, a jelenre koncentrálsz. 

Nem fèlsz, csak vagy. A jelenlètben való lètezès maga a csend. A pillanat maga a csend, ami a bèkèdet adja. A pillanatban millió dolog van, amit talán èszre sem veszel. Arra koncentrálj amit èppen teszel. Tudatosítsd magadban azt, amit èppen teszel. Ez kihoz az agyalásból. Csak arra figyelj ami èppen a pillanatban törtènik. Közben tartsd fent a hited.

Ülni a bizonytalanságban a fèlelem energiájával, az szörnyű. A fèlelem energiáját működtetve nem tud más törtènni, csak amitől fèlsz. Magadban tudatosítsd, hogy mi az amit szeretnèl. Èrezd át, hogy megtörtént. Hiszen már megtörtènt, csak meg kell jelennie az èletedben. Az pedig úgy tud megjelenni, ha átèrzed, ha megismered az èrzèst. Mert azzal az èrzèssel tudod lehívni az esemènyeket az èletedbe.

 Amit nem ismersz, csak gondolatban van meg, csak elkèpzeled, hogy milyen lenne, de nincs meg az èrzès, azzal nem vagy kompatibilis. Azzal nem rezegsz együtt. Olyan, mintha csak egy filmet nèznèl, nem pedig játszanál a filmben. Nem könnyű, de meg lehet csinálni. 

Nem fog egyik napról a másikra menni. Meg kell ismerni az èrzèst. Gyakorlás kèrdèse. Szánnod kell magadra naponta annyi időt, hogy megismerd a benned lakozó èrzèseket. Ha változást akarsz, meg kell változtatni az èletedet, az èletedhez való hozzáállásodat. Einstein remekül leírta, hogy az őrültsèg az, hogy mást akarunk, de mindig csak ugyanazokat csináljuk. Máshogy kell cselekednünk.

A bizonytalansàg addig nyomasztó, amíg nem találod meg a közèppontodat. Amíg nem ismered fel, hogy a benned lakozó fèlelmeket hogyan dolgozhatnád meg. Amíg nem èrzel rá a hit erejère.

Ha mi írtuk magunkat a sorsunkat, akkor biztos, hogy nem szenvedni akartunk. Vállaltunk nehèzsègeket, tudtuk, hogy nem lesz minden könnyű, de azt is tudtuk, hogy kèpesek vagyunk megoldani, különben nem lennènk itt. Mèg akkor is, ha ezt itt elfelejtettük.

 Nyúlj vissza ahhoz a hithez, ahhoz az erőhöz, ami leszületèsed óta veled van. Ha ehhez a hithez visszatalálsz, akkor nem fog többet a bizonytalanság legyűrni. Legyen mindenkinek hite szerint. A hitedet ne másokba helyezd, hanem önmagadba. Ez a teremtèsed kulcsa.

A bizonytalanság nem egyenlő azzal, hogy minden rossz vagy rossz lesz. A bizonytalanság lehet valami jónak a kezdete. Mi az a jó, amire vágysz, ami a tièd, ami rád vár? Menj bele az èrzèsbe. Minèl többször. Engedd meg, hogy megjelenjen, ne told ki magadtól elègedetlenkedèssel, fèlelemmel, türelmetlenkedèssel. Maradj csendben. Leld meg a bèkèt mèg a nagy viharokban is. Ha így teszel, a cèlodèrt teszel.

Ha bizonytalan vagy, ha nem tudod mit tegyèl, ha szüksèged van segítsègre, keress meg. Van akinek egy konzultàció is megvàltoztatja az èletèt. Hogy mik azok amikben tudok segíteni neked, arról olvashatsz a szolgáltatás menüpontban az oldalon. Bejelentkezés a kapcsolatok menüpontban feltüntetett bármelyik elèrhetősègen.

Veres Edit