Bejelentkezés emailben vagy telefonon 
gitárral a kezedben nem vagy egyedül, virágokkal magad körül minden megszépül
gitárral a kezedben nem vagy egyedül, virágokkal magad körül minden megszépül

Egyedül nehéz? A hozzá kapcsolódó érzés ami ilyenkor nehéz


Sose felejtsd el, hogy az egyedüllét az egy állapot, és nem jelent magányt.

Egyedül nehézAz, hogy egyedül vagy, az egy állapot. A hozzá kapcsolódó èrzès nehèz, ha azzá teszed a gondolataiddal. Az állapot amiben vagy, mindig átmeneti. Nem tudhatjuk meddig fog tartani. Addig biztosan, ameddig benne tartjuk magunkat. 

Addig, amíg a gondolatainkkal olyan èrzèseket teremtünk, amik nem engedik meg azt, hogy megvàltozzon a helyzet. Èszre sem vesszük sokszor, hogy mennyire vagyunk csapdában a gondolataink miatt.

Mikor nehèz az egyedüllèt? Ha várjuk a.megmentőt, aki megoldja az èletünket. Aki szeretni fog minket. Aki leveszi a terheket a vàllunkról.

A kèrdès az, hogy meddig várunk?

Mi lenne, ha nem a megmentőt várnánk?

Mindenki mást kapcsol ahhoz, hogy mièrt nehèz egyedül lennie.

Mi az amiről elhitted, hogy megoldódik, ha nem vagy egyedül?

Mi az a vágy, mi az a hiány èrzet, amit a másiktól vársz, hogy betöltse? Amit megkaphatsz mástól, ami nem valósulhat meg egyedül? Mi az ami miatt úgy èrzed nem tudsz teljes èletet èlni?

Hogyan tudnád megkönnyíteni az èletedet így is, hogy egyedül vagy?

Amíg küzdesz az egyedüllèt ellen, arra fókuszálsz, ami nincs. Nem tudod elfogadni a helyzeted, ès mèginkább teremted a nincset. Az egyedüllètet a gondolataid teszik nehèzzè, a fèlelmek, aggodalmak, amiket lètrehozol.

Mi az amire igazán vágysz? Amièrt azt èrzed nehèz egyedül?

Egy társ?

Valaki aki megoldaná az anyagi problèmáidat?

Valaki aki segítene a mindennapi gondokban?

Mi kène hozzá, hogy àtlendülj ezen?

Nèzz rá arra, hogy ha nincs társad, milyen fèlelmek, programok futnak a fejedben, amik megakadályozzák, hogy megèrkezzen?

Milyen gondolataid vannak magadról?

Mit ès mennyit mutatsz meg magadból?

Hogyan szeretnèd, hogy lássanak az emberek, ès mit teszel èrte?

Amikor kiborulsz azèrt, mert magányosnak èrzed magad, ránèztèl-e már arra, hogy ez valójában egy hiszti? Egy gyermeki reakció, aki azt hiszi, ha hisztizik, akkor meglesz amit akar.

Hányszor èrezted azt, hogy biztosan baj van veled? Hogy nem kellesz senkinek? Hogy mindenki csak kihasznál? Megfigyelted magad ezeknek a gondolatoknak a fogsában? Èszrevetted már, hogy ilyenkor csak bántod magad? Ès annyira jól csinàlod, hogy a vègèn el is hiszed mindazt amit gondolsz magadról?

Mi lenne, ha először a gondolataiddal kezdenèd, azokat raknád rendbe, hogy máshogy tudj magadra nèzni? Ne hidd el senkinek amit rólad mondanak , vagy gondolnak. Ne azonosulj vele. Mert az nem te vagy. Azok csak ítèletek rólad, amikkel nem kell azonosulnod.

 A negatív gondolataiddal sem kell azonosítanod magad. Az az elme szülemènye. Vissza kell találnod önmagadhoz. Ha kell, újra fel kell fedezned magad. Az èrtèkeidet. Ha ezeket megtalálod, akkor nem fogsz fèlni az egyedüllèttől. Nem fogod a megmentőt várni. Akkor.felismered az erőt önmagadban. Akkor azt is felismered, hogy az egyedüllètet te vàlasztod. 

A fèlelmeiddel, az önbántalmazásoddal, hiszen arra gyártasz igazolásokat, hogy egyedül legyèl. Mert elhiszed, hogy egyedül kell lenned, hiszen nem kellesz senkinek. Mert egyedül vagy.

A választásodnak lehet egy olyan formája is, hogy bebiztosítsd magad a csalódás ellen. Elhiteted magaddal, hogy jobb egyedül, nem nyitsz, mert úgy is csalódni fogsz. Elme trükk. Közben pedig vágysz a kapcsolódásra. Az elmèd átvette a szíved felett a hatalmat. Ahelyett, hogy kèz a kèzben járnának.

Hogyan tudna a szíved ès az agyad kèz a kèzben járni? Fejezd be önmagad megítèlèsèt, elitèlèsèt, bántalmazását. Kèrdezd meg magadtól, hogy mi van itt amit nem veszel èszre? Szabadítsd fel az egyedüllètet az alól, hogy nehèz. Mert a kettő nem függ össze. Nem attól nehèz, hogy egyedül vagy. Attól lesz az, hogy magadnak azzá teszed.

Mennyi energiát használsz fel arra, hogy befikszáld ezt az àllapotot?

Próbáld ki, hogy egy napig figyeld a gondolataid, amik megjelennek ezzel kapcsolatban. Hányszor jelenik meg, ès erősíted meg? Amikor felbukkan a gondolat, cserèld le. Ne küzdj ellene. Okè. Egyedül vagyok. Mi a jó ebben amit nem veszek èszre? Hogyan tudnèk rajta változtatni örömmel ès könnyedèn? Mi kène hozzá, hogy ez a helyzet megvàltozzon? Mi az a gondolat, amihez annyira ragaszkodsz, amit ha elengednèl, meg tudna változni ez a helyzet?

Veres Edit

Lèlekmentor