Bejelentkezés emailben vagy telefonon 
révedezve a semmibe, mint egy festményen, a drámáidra gondolva nem lesz jobb
révedezve a semmibe, mint egy festményen, a drámáidra gondolva nem lesz jobb

Te és a Traumàid. Tudod, hogy mitől rossz a napod?

Előfordult veled, hogy nem tudod mi a rossz a napodban, vagy éppen lehangolt leszel egyik percről a màsikra? 


Amikor feldolgozatlan érzések, fàjdalmak vannak benned, azok időnként bekapcsolnak, vàratlanul beàrnyékoljàk a napodat. Dédelgeted magadban az érzést, újra és újra àtéled azt az eseményt, ami traumàt okozott az életedben. Észre sem veszed, hogy mikor jelentkezik az érzés. 


Mi okozza a lehangoltságodat amikor minden làtszólag rendben van? 

👉 Ilyenkor lehet egy rejtett bűntudat, hogy nem érdemlem meg, hogy jól érezzem magam. 

👉 Hiànyérzet, ami nem lett feldolgozva, ami abból adódik, hogy nem engedtél el egy helyzetet, egy eseményt, amit újra àt akarsz élni. 

👉 Önbüntető programot futtatsz, mert magad okolod a történtek miatt. 


 A traumàid nem fognak elmúlni attól, hogy elnyomod magadban és úgy teszel, mintha túllennél rajta. 

 A traumàkat fel kell dolgozni, a mögöttes èrzèseket el kell engedni. 


Igen, fàjdalmas lehet a felismerés, szembenézni azzal, hogy nem lesz màr minden olyan, mint volt, hogy megvàltoznak a dolgok, a mindennapok. Viszont nem szabad elfelejtened, hogy az élet nem àll meg, és a te sorsod a te kezedben van. Egyedül te fogsz tudni vàltoztatni, te vagy az, aki úrrà tud lenni a fàjdalmakon. Erre vannak különböző technikàk, amiket ha megtanulsz, elsajàtítasz, az életedet élheted jól is. 


Azt kell eldöntened, hogy mi ad neked többet? Az, hogy ragaszkodsz a fàjdalmadhoz, ami lehúz, vagy az, hogy úrrà leszel a fàjdalmadon, megtanulod kezelni, ezàltal könnyedebbek lesznek a napjaid, és hagyod, hogy jó is történjen veled?


A vàlasztàs a tiéd. Kérj segítséget. Nem vagy egyedül, nem kell egyedül megküzdened semmilyen nehéz helyzettel, akkor sem, ha az ellenkezőjét hitették el veled eddig. 


 Veres Edit