Bejelentkezés emailben vagy telefonon 
szerencse, patkó, pénz, kötelesség, kötél, kitartás, gazdagság, szegénység
szerencse, patkó, pénz, kötelesség, kötél, kitartás, gazdagság, szegénység

Nyomor vagy bőség? Gazdagság vagy szegénység?

Minden nézőpont kérdése. 

A pénzről, bőségről, gazdagságról és a szegénységről is különböző nézőpontok vannak.

 Vannak akik szerencsésnek tartják magukat, mások pedig szerencsétlennek. 

Mi köze ennek a pénzhez?

 A cikkből kiderül

Nyomor vagy bőség?

Sok mindent társíthatunk a pénz fogalmához. Sok mindenért tesszük felelőssé a pénzt, pedig a pénz, az csak pénz. Egy eszköz. Amit használunk, teremtünk, költünk, hol jól, hol rosszul, hol kevésbé, hol nagyon. De mit jelent a jó, a rosszul, a kevés és a sok? Mindenkinek teljesen mást. 

Egyéni szinten kellene, hogy mindenkinek mást jelentsen, mégis azt vehetjük észre, hogy bizonyos dolgokat pontosan úgy gondolunk, úgy akarunk érteni, úgy akarjuk működtetni, mint más. Általában úgy, ahogy egy általunk ismert, szeretett személy, vagy valaki akit "nagyobbá tettünk" önmagunknál, akit le akartunk utánozni, felnézünk rá. 

Az ő gondolatait, hozzáállását akarjuk magunkévá tenni a pénzzel kapcsolatban. Természetesen olyan is van, hogy tudatalatt átveszünk nézőpontokat másoktól, a kollektívból. Futtatjuk a családtagjaink programjait magunkon is, hiszen a génjeinkbe van kódolva.

 A családtagok nem véletlenül válasszák egymást, egymásnak legnagyobb tanítói, segítői. Az, hogy mennyit értünk meg belőle, mit veszünk tanításnak, miért vagyunk hálásak, az más kérdés. Minden értünk van, akár hisszük, akár nem. Addig kapjuk ugyanazokat a helyzeteket, amíg fel nem ismerjük.

HA GONDOD VAN A PÉNZZEL, HA NEHÉZSÉGEID ADÓDNAK, NÉZZÉL RÁ, HOGY MI MŰKÖDIK A CSALÁDODBAN.

HOGYAN GONDOLKODNAK A CSALÁDTAGJAID A PÉNZRŐL?

KINEK A MŰKÖDÉSÉT FEDEZED FEL A SAJÁT MŰKÖDÉSEDBEN?

HOGYAN ÁLLSZ A PÉNZHEZ?

A PÉNZZEL VALÓ VISZONYOD AKKOR FOG ,MEGVÁLTOZNI, HA NEM TULAJDONÍTASZ NEKI TÚL NAGY JELENTŐSÉGET. Ez nem azt jelenti, hogy a pénz nem számít. Azt jelenti, hogy annyira számít, amennyire megsúlyozod a jelentőségét. Annyira probléma, amennyire problémának látod.

Az, hogy neked probléma-e vagy sem, az attól is függ, hogy a családodban, mennyire volt probléma a pénz?

TUDOD-E, HOGY NEKED NEM KELL UGYANAZT TEREMTENED, MINT A CSALÁDOD TÖBBI TAGJÁNAK?

KÉPES VAGY-E MÁST TEREMTENI, TÚLTEREMTENI A CSALÁDODAT?

MENNYIRE OKOLOD A PÉNZT A PROBLÉMÁID MIATT?

Amikor a pénzt okolod, nem nézel rá a saját felelősségedre. Azt modod szar a pénz, meg kell szakadni, szar a főnök, a munka stb. A pénz kevés, mennyit kell gürizni érte stb... Észreveszed azt, hogy csinálhatnád máshogy?

 Mi van akkor, ha nem kell megszakadni a pénzért? 

Ha létezik normális főnök, ha van olyan, hogy értékelik a munkádat? 

Ránéztél már arra, hogy lehet a látásmódod van beszűkülve és be sem engedsz más lehetőségeket, mert ugyanazt szajkózod újra meg úja? Minden egyes kijelentéssel megpecsételed azt amit mondasz.

 Észrevetted már, hogy a szavaknak teremtő ereje van? Hogy azt vonzod magadhoz amiről beszélsz? Azt kapod amiről beszélsz! Nekem ez jó, mert erről beszélek, ezt erősítem, ebből kérek még többet... Hiába mondod, hogy nem így van. Nézz rá erre. Mi lenne, ha panaszkodás helyett, áttennéd a fókuszt? 

- Szar a főnök? / Mi lenne, ha keresnél más helyet, ahol jobb főnök van? 

- Meg kell szakadni a munkába?/ Mi lenne, ha keresnél és kérnél olyan lehetőségeket, ahol jobbak a körülmények?

Mi lenne, ha nem panaszkodnál, hanem a tettek mezejére lépnél?

HOGYAN, MI SZERINT MOZGATOD A PÉNZT?

VAN BELŐLE BŐVEN, VAGY KEVÉS VAN?

SZINTE EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA ÉLEK, MÁSOKNAK MENNYIVEL JOBB!

Amikor rajta csíped magad ezeken a gondolatokon, állj meg!!! Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mit művelek? Ki műveli ezt? Lásd meg, hogy milyen régóta csinálod és vannak ezek a gondolatok a fejedben, és kikhez tartoznak ezek?

Az, hogy mennyire tartom magam szerencsétlennek és mit teremtek magam körül az csakis az én hozzáállásomtól függ. Igen, vannak helyzetek amik nehezek. Viszont nincs olyan helyzet, amiből ne lehetne felállni, ha akarunk.

MEG KELL ISMERNI, MEG KELL LÁTNI, HOGY A TEREMTÉS HOGYAN MŰKÖDIK. HOGY MILYEN ENERGIÁVAL MIKET TEREMTESZ.

Hogy a hiány tere az nem az a tér, amiből bőség lesz. Ez nem azt jelenti, hogy mantráznom kell és minden rendben lesz. Ettől azért többre van szükség. De az első lépés, a nézőpontok megváltoztatása. Felismerni azt, hogy milyen programok futnak bennem, és hogyan tudok kijönni ezekből a programokból.

AMIT MINUSZBA MEGTEREMTÜNK, AZT PLUSZBA IS MEG LEHET TEREMTENI.

AHHOZ, HOGY MEGVÁLTOZZON A TEREMTÉSED, ELINDULJON A VÁLTOZÁS, TALÁLNOD KELL VALAMIT AMI LELKESÍT, AMI ELŐREVISZ AZ ÉLETBEN. MERT AZ ÖRÖMNEK ÉS A LELKESEDÉSNEK TEREMTŐ EREJE VAN.

ENGEDD EL A FIX NÉZŐPONTJAIDAT A PÉNZRŐL.

AZT NÉZD, HOGY NEKED MI MŰKÖDIK A PÉNZTEREMTÉSBEN.

NE AKARJ MÁSOKKAL VERSENYEZNI, BIZONYÍTANI, HOGY VALAMIT JOBBAN CSINÁLSZ, MERT a verseny elvihet egy olyan térbe visz, ahol elveszted a lelkesedést, és a stressz a görcs fogja felváltani az örömnek a helyét, ahol a hiány terébe csöppensz, ahonnan nincs teremtés. 

A verseny és a kihívàs között különbség van. Ha mindenàron valakihez mérni akarod magad, akkor tekints kihívàsként a dologra ahelyett, hogy minuszoltatod magad az érzéseiddel, netalàntàn irigységgel. 

Írd össze, hogy milyen önkorlátozó hiedelmeid vannak a pénzről, a pénzteremtésről. Nézd meg, tedd fel magadnak a kérdést, hogy ezek a hiedelmek kihez tartoznak? Ami nem a tiéd, ismerd fel, tudd, hogy ilyenkor csak elfogadod, de nem kell ugyanazt teremtened.

Végezetül egy kérdés: Mi kellene ahhoz, hogy az a munka talájon meg könnyedén, örömmel és ragyogva, ami számodra most a legnagyobb hozzájárulás?

Minden ami nem engedi, hogy bárhonnan, bárhogyan jöjjön a pénz, azt hajlandó vagy elpusztítani, eltörölni? Helyes, helytelen, jó, rossz, poc, pod, mind a 9, rövidek, fiúk, povadok és túlontúl. 

Ha elindítanád a teremtésed, ha más nézőpontokat szeretnél, lehetőséged van velem konzultálni. Bejelentkezés az oldalon a kapcsolatok menüpontban található elérhetőségen lehetséges.

Veres Edit