Bejelentkezés emailben vagy telefonon 

A megèrtès elengedhetetlen a kapcsolatban

2023.04.15
konzultáció előtt is mosolygva készülök elő
konzultáció előtt is mosolygva készülök elő
Egyik pàrkapcsolat sem sètagalopp.

A kapcsolat elejèn mèg minden csodàlatos, nem igazàn gondolunk a kèsőbb felmerülhető problèmàkra, èlvezzük a rózsaszín köd hatàsàt. Hajlamosak vagyunk minden bennünk megszólaló csengőt kikapcsolni. 


Aztàn telik az idő, jobban megismerjük egymàst, ès jönnek a kompromisszumok, az első vitàk, veszekedèsek. Mert ilyenek vannak, ès lesznek is. 


Kèt ember amikor elköteleződik egymàs mellett, a kapcsolatuk mellett, akkor meg kell oldaniuk a problèmàkat. Nincs olyan, hogy megszűnik a szemèlyisègük. Olyan van, hogy megtanulnak alkalmazkodni a màsikhoz, ès megèrtèssel fordulnak a màsik felè. 


Nekem volt idő, hogy nem ment könnyen. Azt hittem, hogy ha valami nem úgy van, ahogy nekem jó, akkor az nem jó kapcsolat. Időbe telt megtanulnom, hogy hogyan ne akarjam ràkènyszeríteni az akaratomat a pàromra. Bevallom, hogy fejlesztettem magam. Kèpzèsekkel, trèningekkel. Tanultam a kommunikàciót, gyakoroltam az empàtiàt. Idő volt megèrteni, hogy mit jelent jól szeretni. 


Minden kapcsolatban előjöhetnek gyerekkori traumàk, amik bekapcsolnak, a pàrunk nyomógomb, ès rajta csattan az ostor, mert amit nem kaptunk meg gyerekkorunkban, azt tőle akarjuk bezsebelni. 


A titok nyitja annyi, hogy a sajàt traumàidat fel kell ismerned, ès magadban helyrehozni. Szinte kivètel nèlkül mindenkinek van. 

Ha megèrted magad, megèrted a màsikat is, mert mindig olyan tàrsad lesz, aki hasonló traumàkkal küzd. 

Ha megèrted a működèsed, megèrtōbb leszel a tàrsaddal is. Fontos, hogy megtanulj jól kommumikàlni, hogy meg tudjàtok beszélni a problèmàkat. Az nem jó hozzàllàs, ha ràzúdítod a problèmàkat, úgy, hogy nem èrted vagy nem akarod megèrteni azt, hogy ő mit mièrt tesz. 


Minden kapcsolatèrt tenni kell, mindig. Nincs olyan, hogy nem. Az eltàvolodàsok mindig a kommunikàció hiànyàból ès a dèdelgetett sèrelmekből adódnak. 


Èrtsd meg az èrzèseidet, a fàjdalmadat, hogy miből ès mièrt vannak, hogy mi a valódi oka, legyen ez egy rejtett fèlelem vagy bàrmi, kommunikàld ki jól felè,a megfelelő időben, ne csak tessèk làssèk módjàra, majd èrtsd meg az ő reakciójàt, mert akkor lehet kisimítani, megbeszèlni a dolgokat. Ha nem tanulod ezt meg, csak görgeted tovàbb minden màs kapcsolatodra. 


Úgy szeresd a pàrod ahogy neki jó, hogy úgy szeressen viszont, ami neked jó lesz. 


Veres Edit