Bejelentkezés emailben vagy telefonon 

Amire rájöttem Svájcban

2024.04.20
Kikapcsolódni mentem Svájcba. Még nem jártam ott, ezért fogadtam el örömmel a meghívást. Úgy gondoltam a családom meglesz nélkülem pár napig. Ami így is volt, mindenki tökéletesen tette a dolgát, csinálta a napi feladatokat, azokat is, amiket én csinálok mindig, csak azért, hogy én pihenhessek.


Nem repülővel és nem is vonattal utaztam. Transferrel, egy céggel, akik kényelmes buszokkal utasokat szállítanak. Az út 10-12 óra, megvannak az előnyei, és a hátrányai is, mint mindennek.   


 

Miután megérkeztem az utazásból este 23 órakor, aludtam egy nagyot. Úgy éreztem, hogy még az ágy is kényelmesebb, mint otthon.


Sajnos az időjárás nem volt kegyes, esett az eső, vagy éppen a hó, és a hőmérséklet 3 - 6 fok között ingadozott, kitartó erős széllel. Még a szél ereje is más volt, mint otthon Magyarországon. Szerencsére a Rheinfall vízeséshez el tudtam menni, mielőtt a kemény "téli" időjárás beköszöntött 😀.


 

Nem adtam fel, ha már Svájc, igyekezzünk legyőzni az akadályokat, a hó esést Áprilisban, a 2 fokot, a jeges szelet 😀. Irány Pfäffikersee Naturzentrum 😀. A nyugalom és a csend magával ragadott. Talán picit csalódott voltam, hogy nem láttam a hegyeket, a csodálatos tavakat, nem jutottam el a zord időjárás miatt sok helyre, de nem engedtem, hogy a csalódottság elvegye a kedvemet. Csodálatos emberekkel voltam, rengeteget nevettem, és tudjuk, hogy minden úgy van jól ahogy van.  
Viszont család nélkül számomra nem volt annyira élvezetes, mert ha nem tudom megosztani az élményeimet azokkal akiket szeretek, akkor azok az élmények, látnivalók nem is tesznek annyira boldoggá.


 

Az élmény maradandó, a látottak csodálatosak voltak, a családdal is eljövök újra, mert ezeket a helyeket nekik is látni kell, és még én sem láttam mindent 😉.


Veres Edit