Bejelentkezés emailben vagy telefonon 

Kicsi vagy nagy?

2024.02.21
Legtöbbször kártyás elemzésekkel, napi tarot vetéssel láttok a Facebookon vagy a Tiktokon. 

Erre van a legnagyobb igény, pedig elmondom mindig, hogy life coach is vagyok, energetikai testkezeléseket is végzek, Lélekgyógyász és tisztánérző is vagyok, és célom az, hogy testileg, szellemileg és lelkileg is segítsek neked  jobban lenni, hogy hozzájárulás legyek a jól létedhez. Önbizalommentorként is a feladatomnak tartom, hogy megerősítselek abban amit tudsz.

 Egyik coaching ülésen a kliensem azt mondta nekem, hogy úgy érzi, Ő kicsi. Megkértem, hogy erről beszéljen nekem részletesebben, fejtse ki a gondolatát, hogy mit ért pontosan azon, hogy Ő kicsi.

 Kiderült, hogy nem érzi azt, hogy az Ő képességei elgek lennének ahhoz amit szeretne, mert nem tudja hogyan kezdjen hozzá. 
 
Tisztázni kellett vele fogalmakat, hiszen nem a képességében kell kételkednie, mert annak semmi köze ahhoz, hogy nem látja át az üzleti folyamatot és nincs meg a megfelelő stratégiája. Lépésről lépésre haladunk, sikerélményekkel, miután megmutattam neki más nézőpontokat.

 A "kicsi vagyok" kijelentés engem is gondolkodóba ejtett, hogy én mit gondolok magamról vagy egyáltalán arról, hogy ki a kicsi és ki a nagy?
Mit jelent az, hogy kicsi és mit jelent az, hogy nagy? Tudjuk jól, hogy mindenkinek mást, éppen ezért nem győzöm hangsúlyozni,  hogy az a lényeg, hogy a saját nézőpontunkból mit jelentenek fogalmak.


Elkezdtem játszani fejben, hogy én mit gondolok magamról, hova sorolnám magam, és miért pont oda?

Nem minden fekete vagy fehér. Nem tudtam azonosulni azzal, hogy kicsi vagyok, és nem csak a testfelépítésem miatt, mert akkor azonnal a nagy jelző lenne ami reális, hanem azért mert a kicsi vagyok kijelentés egy negatív jelző, amit határozottan le is tettem. Volt idő amikor én is ezt gondoltam magamról.


Kicsi vagyok = nem vagyok elég jó. Viszont mára már tudom, hogy nagyon jó vagyok abban amit csinálok, és hiszek abban amit csináloķ, mert látom a sikereit azoknak az embereknek, akik velem dolgoznak.


Nagy vagyok = elismerem a tudásom, tudatában vagyok a képességeimnek. Tudom, hogy egyedi és különleges vagyok.
Téged is el tudlak juttatni erre a szintre.  


Az a célom, hogy te is Nagynak lásd magad, egy határozott, sikeres embernek, és el is fogod érni, ha velem dolgozol. 


Eleinte zavart, hogy a tarottal, a kártyavetéssel azonosítottak, nem láttak tovább az emberek.  Mára már nem zavar, mert tudom, hogy nagyon sok dologgal tudok segíteni. És pontosan ez a tudás, ez a biztos tudás emel engem a nagyok közé. Az én nézőpontomból a nagyok közé, és egy cseppet sem érdekel, hogy ki szerint kicsi vagy nagy valaki, vagy éppen mit gondol rólam.


A kicsi vagy nagy, azonos lehet a sikeressel vagy a lúzerrel is. Láthatod, így levezetve, hogy nem mindegy  miről mit gondolsz, hogyan gondolkodsz és mik befolyásolják a gondolataidat.


Te nagynak, vagy kicsinek tartod magad? Miért? Ha megvannak a válaszaid, akkor a következő kérdés az, hogy mi kéne hozzá, hogy még jobb legyen? 


Veres Edit