Bejelentkezés emailben vagy telefonon 

Társat keresni kell?

2024.03.15
Érdekes kérdés fogalmazódott meg bennem. A társat keresni kell, vagy jön?

 
Azok az emberek akik hosszabb ideje vannak egyedül, nem tudják miért van ez így, és azt sem, hogy honnan fog jönni a társ, mit tehetnének azért, hogy megérkezzen.


Jobb esetben maguk válasszák azt, hogy egyedül vannak, rosszabb esetben tanácstalanok, kétségbeesettek, azt hiszik valamit nem csinálnak jól.

Keresni kell a társat?

Azt szokták mondani, hogy aki keres az talál. A kérdés az, hogy mikor, kit és hol, és mit kell érte feladni, vagy fel kell-e adni valamit egyáltalán?


Szinte mindenki ismeri azt az érzést, hogy milyen jó lenne egy jól működő párkapcsolatban élni, milyen jó lenne egy társ. Vannak akik keresik, "nem bízzák a véletlenre", és vannak akik várnak a csodára. 


Mi van akkor, ha nem érkezik meg?


A társkeresésnek vannak buktatói. Egy idő után az ember belemehet olyan kapcsolatba is, ami nem méltó hozzá, vagy elkezdi magában keresni az okokat, hogy mit csinál rosszul. 


Emlékszem, hogy volt idő amikor én is hibáztattam magam, lejjebb adtam az elvárásaimat, mert azt hittem velem van baj, vagy az elvárásaim túl nagyok. 


Egészen addig amíg nem látod meg mennyit érsz, keresni fogsz. Egészen addig, amíg kételkedsz magadban, a kétségeiddel távol tartod a társadat.


Annyira keresel, hogy nem látod meg ami ott van előtted. Természetesen vannak olyan dolgok amiket megtehetsz. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy becsönget hozzá a leendő párja. Ismerek olyat akivel megtörtént, mert minden megtörténhet.


Ameddig keresed, addig a hiányt éled, és ameddig azt éled, azt erősíted. Minden energia, az Univerzum azt fogja neked prezentálni, felkínálni, amilyen energiákat mozgatsz.


Próbáld ki, hogy mi történne akkor, ha nem keresnéd görcsösen?


Mi lenne akkor, ha nem keresnéd, hanem megengednéd, hogy jöjjön?
Most mondhatod azt, hogy te megengeded, de ha nem látod magadban a szépséget, a különlegeset, az egyedit, akkor te vagy az, aki az energiájával távol tartja a másikat,  mert be sem engeded. Nem elég azt mondani, hogy én beengedem, készen vagyok. Azt is kell érezned. Mikor érzed azt?
Amikor befejezed önmagad leértékelését, amikor nem méregeted magad máshoz. Újra írom, hogy nem csak mondod, hogy ez van, hanem éled is.


Ameddig csak győzködöd magad, az csak hitegetés és nem hit.


Milyen társra vágysz?

Mit hittél el ezzel kapcsolatban?


Fejezd be azt, hogy azt erősíted a szavaiddal, hogy egyedül vagy. Minden kimondott szónak ereje van. Ne panaszkodja arra, hogy egyedül vagy. 


Szedd össze minden gondolatodat, amit a társkeresés mellé társítottál.


Honnan jöhet a társ? - Bárhonnan, ha megengeded.
Mindig azon a szinten kapcsolódsz a másikhoz, amilyen szinten te vagy érzelmileg, lelkileg.  Ha nem vagy jól, sérült társat kapsz, vagy olyan valakit aki a félelmeidet fogja visszatükrözni, és azt fogod kapni amitől félsz.


Jó lenne, ha már jönne.  Ez a mondat is azt erősíti, hogy nincs. 

Mikor fog jönni? Nem hiszek abban, hogy valaha is jöhet, ha eddig nem volt. 


Lesz még egyáltalán párom? Kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy neked lehet.


Ki az akinek én kellenék? Nem hiszed el, hogy nincs veled semmi baj. Ha te azt érzed, hogy baj van veled, akkor szerinted mások mit éreznek?


A társad keresed, vagy önmagad?
Keresed, vagy tudod, hogy van társad?


Amíg én kerestem, nem jött senki. Amikor feladtam, elengedtem, mindig akkor talált rám a szerelem. 
Amikor megmutatod magad, akkor látszani fogsz. Akkor tudnak kapcsolódni hozzád, amikor engeded. Amikor nem küzdesz. Lehet,hogy nem pontosan úgy fog kinézni, nem hozza azokat a pontokat amiket összeraktál fejben, de energetikailag hozzád fog kapcsolódni, és ha ez megtörténik, emelni is fog, és amikor emel, értékesebbnek is fog tűnni a számodra. Ne félj attól, hogy nem fog tetszeni, hiszen azért engeded közelebb, mert az értékeit látni fogod. 


Kell keresni, vagy csak be kell engedni?


Veres Edit